Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Aandacht voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Drukkerij Station Drukwerk vult het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen op meerdere manieren in.  Behalve dat de drukkerij uit Katwijk veel aandacht besteedt aan een verantwoorde procesgang en vormen van logistiek bij het produceren en uitvoeren van kopieer- en drukwerk, is Station Drukwerk actief bij een paar grote acties voor goede doelen. Acties, met een grote impact op specifieke doelgroepen en de in de regio Katwijk daarvan profiterende inwoners.

FSC-certificering

Alle productieprocessen bij Station Drukwerk gaan uit van een (maatschappelijk) verantwoorde aanpak. We zijn innovatief, hebben aandacht voor een duurzame productie en maken gebruik van de mogelijkheid te drukken binnen het FSC-label. De bewuste en de verantwoorde procesgang bij het druk- en printwerk leidde enige jaren terug zelfs tot een FSC-certificering. Ook proberen we duurzaam te zijn in onze relaties.

Verantwoord

Al ruim tweeduizend jaar gebruikt men papier als communicatiemiddel. Een prima keuze en een bewezen concept. De suggestie dat druk- en printwerk slechter voor ons milieu is dan digitale alternatieven, blijkt een fabel. Trouwens: een alternatief zijn die digitale vormen niet, want niets communiceert beter dan verzorgd drukwerk op papier of karton. Wilt u meer weten, kijk op de site bij www.papierenkarton.nl

Goede-doelenacties

De drukkerij is actief bij een paar grote acties voor goede doelen. Bij deze goede-doelenacties gaat het om het betekenisvol actief zijn voor de Dirk Kuyt Foundation en de inmiddels met landelijke bekendheid opererende stichting de Katwijkse Kippenloop. Organisaties die zich richten op de medemens die zo een steuntje in de rug ontvangt of, zoals bij de kippenloop, gericht is op het onderzoek en het bevorderen van de genezing van kanker

undefined

Directeur Wim van Dijk: “De Dirk Kuyt Foundation steunt en (mede) organiseert sportevenementen voor mensen met een beperking. Dit gebeurt onder de slogan: Fun is for everyone! Bij de wandelmarathon "De Katwijkse Kippenloop" is het doel om een bijdrage te leveren aan minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Deze acties ondersteunen we als drukkerij van harte en op meerdere wijzen”.

“We vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Niet alleen vanuit onze betrokkenheid, maar vooral ook omdat we denken dat we op deze manier een extra bijdrage kunnen leveren aan het welbevinden en welzijn van onze medemensen”. 

   undefined  undefined